donderdag 16 mei 2013

Ypsilon 2013 webdesign live

Vandaag is het nieuwe webdesign voor Ypsilon live gegaan. Dunes heeft samen met Kingsquare een nieuw webdesign ontwerp gemaakt: http://www.ypsilon.org. Ypsilon is dè vereniging van familieleden en naasten van mensen met een verhoogde kwetsbaarheid voor psychose. 

Redesign / webdesign

De uitdaging was een fris, modern en strak ontwerp neer te zetten conform de huisstijl van Ypsilon. Hierbij maakt het nieuwe webdesign gebruik van stijlvolle typekit webfonts die perfect aansluiten bij de gedrukte huisstijl. Ook de kleuren van nieuwe huisstijl zijn gebruikt in de verschillende categorieën van de menu’s.

Snelselectie van artikelen

Er is in het cms van kingsquare (KMT) door de jaren heen heel veel geschreven door de vereniging. Deze artikelen en informatie worden op een slimme manier bereikbaarder gemaakt.
Voor dit doel heeft Kingsquare een snelselectiemethode geprogrammeerd waardoor via filtering van bijvoorbeeld de fases van psychoses en de relatie met de patiënt (bijvoorbeeld partner) de gerelateerde artikelen uit het KMT cms in een overzicht gepresenteerd worden. Dit deel van de site is alleen beschikbaar voor leden van de vereniging.
 

Schaalbaarheid: ipad optimalisatie

Het ontwerp is nog niet volledig responsive, maar er is wel rekening gehouden met het gebruik van de i-pad. De rechterboxen schuiven dan onder het menu aan de linkerkant.

Hoofdzaak en bijzaak

Aan de rechterkant van de website zit een snelkeuze menu waar de belangrijkste acties op de site te doen zijn. De rest van de content zit in de verbeterde menustructuur en in het overzicht van de links in de footer van de site.

Portfolio: http://www.dunesmm.nl/portfolio/Ypsilon/17682123

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.